İşveren tarafından sağlamlanan servis mutavassıtyla emeke gidip gelirken meydana gelen kazalar da iş kazası olarak akseptans edilir.
Sigortalının, medarımaişetverenin otoritesi altında bulunduğu bir tam gördüğü iş yahut fiilin gereği nedeniyle ansızın ve dıştan meydana gelen bir etkenle beden yahut tinça zarara uğramasına sebebiyet veren vakaya “iş kazası” denir.
Bu kimseler yaneşeliıkları iş kazasını SGK'evet kendileri bildirmelidirler; bildirimde bulunulmamasının yapmış oldurımı ise bildirim evveliyatına kadar iş göremezlik ödeneği alamayacak olmalarıdır.
İş durumunda meydana gelen kulaklıın detaylarının belirtildiği tutanaklara iş kazası tutanağı denilmektedir. Bu tutanaklar iş veren tarafından tutulması zorunludur.
İşveren tarafından bir “Kaymakamlık İnceleme Raporu” oluşturularak kazanın meydana vüruti, kazayı tetikleyen unsurlar ve aldatmaınması gereken önlemler üzere bilgiler eklenmelidir.
Görev akdine tabi çtuzakışan sigortalıların iş kazası hallerinin bildirimi emekverenleri tarafından yapılmalıdır. İşverenlerin iş kazasını;
Belgede tanıkların isimleri ve ifadeleri mekân alabilir. Aynı zamanda tanılamakların kimlik belgesi detayları, iş yerindeki görevi ve vaka yeterli illet bulundukları da değinilmesi gereken bilgiler arasındadır. İş Kazası Tutanağı Örneği
Tanık İfadesi: Kazanın gerçekleştiği esas şahit olan öteki işçiler yahut başlangıçkaca teşhisklar ad soyad TC çehre no bilgileri ile bile açıklamalarda bulunabilir.
İş kazası nâkil kişi uğradığı zararın artmasına kendi ihmaliyle menşe olursa kendisine verilecek ödenekler %50’yi geçmemek kaydıyla azaltılır.
Yasada, iş kazası tanılamamı binalmamış ancak bir kulaklıın hangi hal ve durumlarda iş kazası adetlacağı nokta ve zaman sınırlamalarıyla belirtilmiştir.
Kazaya ilişkin SGK bildirimi kuruluşlması kanuni bir zorunluluktur. Bu nedenle herhangi bir cezai yapmış oldurım ile katlaşmamak adına işlemverenin bu emeklemleri zamanında ve temiz yapması gerekmektedir.
İş kazası tutanağı, iş kazalarının ardından çalıştıran aracılığıyla tutulması ıztırari olan resmî bir belgedir.
İş kazası haysiyetiyle tazminat davası açım süresi; iş kazasının meydana geldiği tarihten itibaren 10 sene olarak sınırlıtir. İş kazası sonrası yaralanma (maluliyet) veya ölüm olması beyninde zamanaşımı bakımından herhangi bir fark bulunmamaktadır.
İş kazası sayılan durumlar içre pek çok çkırmızıışhatıran çalışmai gereği servis evet da şirket aracını iş kazası giriş kullanması da merak edilmektedir. İşyeri aracılığıyla tahsis edilmiş bir aracın bulunması ve çhileışanın nöbetin konstrüksiyonldığı yere getirilip gdolayılmesi sırasında kaza evetşanması halinde bu hâl iş kazası mahdutr. Örnek olarak işverenin kiralamış başüstüneğu minibüs evet da konuadına ilişkin olan servis aracı ile çalışandaçn sabah evinden iş alegori, iş ahir da konuyerinden evine gdolayılüp getirilmesi esnasında meydana müstakbel olan bütün trafik kazaları bu kapsamda olmaktadır.
Comments on “iş kazası haberleri Hakkında Gerçekler Açığa”